SOPIMUSEHDOT

Asiakas saa koevedosgallerian nähtäville 2-3 viikon kuluessa kuvauksesta. Poikkeuksena hääkuvat, joissa koevedokset on nähtävissä yhden (1) kuukauden kuluessa kuvauksesta. Kuvat säilytetään galleriassa kolme (3) kuukautta.

Valittuaan haluamansa kuvat, toimitetaan valmiit digitaaliset kuvat asiakkaalle viikon kuluessa.

Kuvauksista veloitetaan varauksen (tai hääkuvauksissa tarjouksen hyväksymisen) yhteydessä sopimuksen synnyttyä ennakkoon 30% varausmaksu, joka hyvitetään palvelun maksun yhteydessä. Loppusumma erääntyy kuvauspäivänä. Poikkeuksena hääkuvaus, jonka loppusumma erääntyy 7 päivää ennen sovittua kuvausta. Kun summa on kokonaisuudessaan maksettu, asiakkaalle kuvat toimitetaan yllä mainitun aikataulun mukaisesti. 

Maksuvälineenä kaikissa kuvauksissa toimii lasku.

Kaikki kuvien tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla, ja hän saa käyttää kuvia mm. portfoliossaan, muussa kuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa sekä kilpailuissa ilman erillistä lupaa, ellei asiakas sitä erikseen kiellä. Asiakas saa maailmanlaajuisen, ikuisen ei-kaupallisen lisenssin toimitettuihin kuviin, joka periytyy asiakkaan jälkipolville. Asiakas saa julkaista kuvia, teettää paperikuvia ja muita fyysisiä tuotteita missä tahansa ei-kaupallisessa tarkoituksessa.

Asiakkaalla on oikeus purkaa valokuvaussopimus kirjallisesti 14 vuorokautta ennen kuvausten alkua.  Tällöin varausmaksu palautetaan asiakkaalle (pois lukien hääkuvaukset), pidättäen summasta 5% toimistokulut. Mikäli asiakas purkaa valokuvaussopimuksen alle 14 vuorokautta ennen kuvausten alkua, kuvaajalla ei ole sopimuksen purkamisen jälkeen mitään velvollisuuksia asiakasta kohtaan ja purkamiseen mennessä erääntyneet laskut on maksettava. Mikäli asiakas on estynyt esimerkiksi terveydellisistä syistä, kuvausta on mahdollista siirtää, kunhan asiakas ilmoittaa siitä kuvaajalle kuvausta edeltävänä päivänä.

Kuvaajalla on oikeus purkaa sopimus, jos asiakas hyväksyy sopimuksen purkamisen kirjallisesti tai yksipuolisesti vain, jos kuvaajalle tulee ylitsepääsemätön este. Ylitsepääsemätön este tarkoittaa sellaista tilannetta, jota ei voi ennakoida ja jonka takia kuvaaja ei pysty kuvaamaan esimerkiksi sairastumisen, vakavan loukkaantumisen tai kuoleman takia. Mikäli kuvaaja ei pysty järjestämään toista kuvaajaa ylitsepääsemättömän esteen sattuessa, on hän velvollinen palauttamaan kaikki maksetut rahat. Kuvaaja ei ole velvollinen maksamaan siinä tapauksessa ylimääräistä vahingonkorvausta. Kuvaaja sitoutuu kuvauksiin ennalta sovitun ajan.

Varaamalla ajan hyväksyt tämän valokuvaussopimuksen. Muutoksista voidaan sopia yhteisesti suullisesti tai kirjallisesti kuvaajan ja asiakkaan kesken.

Voit myös seurata minua Facebookissa Jaminamaría Photography-sivulla ja Instagramissa @jaminamariaphotography

Tiedätkö jo, mitä haluat ja haluaisit varata kuvaushetken kanssani? Klikkaa tästä ajanvarauskalenteriin!